Barcelona heeft eerste overwinning van het seizoen beet na spannende slotfase

20-08-2023 22:13
1

FC Barcelona mag voor het eerst in het seizoen de drie punten bijschrijven. De kampioen van de Primera División had het lastig met de stugge verdediging van Cádiz, maar wist uiteindelijk in de slotfase nog weg te lopen.

Het ging voor Barcelona vorige week fout in het duel met Getafe en dat moesten de Blaugranas koste wat kost voorkomen. Barça startte met onder meer Lamine Yamal. De tiener werd daarmee de jongste speler ooit die in de basis van Barcelona begon met zijn zestien jaar en 38 dagen.

Barcelona begon dominant aan het duel, maar wist het doel in de eerste helft niet te vinden, ondanks onder meer een goede kans van Yamal. In het tweede bedrijf ging de thuisploeg steeds nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer: onder meer Gavi raakte de lat met een kopbal na een hoekschop. In Barcelona sprong het thuispubliek omhoog nadat spits Robert Lewandowski in het strafschopgebied omlaag werd getrokken, maar de arbitrage deed niets.

Spannend slot
Xavi voerde in de tweede helft de nodige wissels door. In de slotfase wist Barça alsnog met de bevrijdende treffer te komen. Pedri wist tien minuten voor tijd binnen te schuiven na een fraaie één-twee met Ilkay Gündogan. Cádiz moest in de aanval en dat zorgde voor de nodige gaten in de verdediging. Ansu Fati leek vlak voor tijd zelfs met de 2-0 te komen, maar tijdens de aanval werd er buitenspel van Lewandowski geconstateerd. Cádiz kreeg nog een enorme kans via Darwin Machís, maar de Venezolaan schoot van dichtbij hoog over.

Cádiz kon het verdedigend niet meer bijbenen en dat leidde in de blessuretijd tot de 2-0. Ferran Torres werd weggestuurd en kon binnenschuiven. Barcelona staat volgende week zondag tegenover Villarreal.