Romano: Ajax haalt Sutalo in huis en betaalt meer dan twintig miljoen euro

Romano: Ajax haalt Sutalo in huis en betaalt meer dan twintig miljoen euro

20 augustus - 17:19
2

Fabrizio Romano weet het zeker: Ajax heeft Josip Sutalo definitief binnen. Volgens de transferexpert zijn de medische keuring en vlucht geboekt, waarna de deal spoedig bekend zal worden gemaakt door de Amsterdammers. 

Sutalo wordt al geruime tijd in verband gebracht met Ajax. De Amsterdammers wilden de verdediger al in eerder stadium overnemen van Dinamo Zagreb, maar de onderhandelingen verliepen stroef. Meerdere keren werd er een bod van de Ajacieden richting de prullenbak verwezen. Nu lijkt de transfer dan toch echt aanstaande.

Romano heeft inmiddels zijn typische 'here we go' gegeven. De transferexpert weet daarnaast te melden dat de Kroatische centrumverdediger voor vijf seizoenen gaat tekenen in de Johan Cruijff ArenA. Op korte termijn zal hij afreizen met het vliegtuig, waarna zijn medische keuring zal plaatsvinden. 

Het nieuws volgt daags na de uitschakeling van Dinamo Zagreb tegen AEK Athene (de volgende tegenstander van Royal Antwerp FC) in de Champions League. De Kroatische club wilde Sutalo dolgraag binnenboord houden voor de play-offs, maar nu de uitschakeling een feit is, staat niets een overstap naar Ajax nog in de weg. De Amsterdammers leggen 21 miljoen euro voor hem op tafel, exclusief bonussen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s