Kwestie van tijd: 'PSV gaat Dest overnemen van FC Barcelona'

Kwestie van tijd: 'PSV gaat Dest overnemen van FC Barcelona'

20-08-2023 14:31 Laatste update: 14:33

Nieuws uit Eindhoven: PSV staat op het punt om Sergiño Dest over te nemen van FC Barcelona. De medische keuring is volgens Voetbal International, het Eindhovens Dagblad en De Telegraaf al ingepland.

PSV meldde zich deze week voor Dest, die op huurbasis moet overkomen van FC Barcelona. Omdat er veel concurrentie was, leek het een ingewikkeld transfergevecht te worden, maar technisch directeur Earnest Stewart heeft beet. De verwachting is dat Dest zondag of maandag al een medische keuring ondergaat.

Hoogstwaarschijnlijk wordt er een optie tot koop opgenomen in de huurdeal tussen PSV en Barcelona. Dest kiest heel bewust voor een terugkeer naar de Eredivisie. Ook OGC Nice uit Frankrijk, een Portugese topclub en een Premier League-club hadden belangstelling. Het is niet uitgesloten dat Dest komende dinsdag al in actie komt tegen Rangers FC.

Dest is na Ricardo Pepi en Malik Tillman de derde Amerikaans international die Stewart naar Eindhoven weet te halen. Bij Barcelona loopt het contract van de oud-Ajacied nog twee jaar door, maar zijn perspectief onder trainer Xavi was na een mislukte voorbereiding tot het nulpunt gedaald.

Dest debuteerde in 2018 namens Jong Ajax in het betaald voetbal, tegen Jong PSV. Zijn officiële debuut in het eerste elftal van de Amsterdammers volgde een jaar later. Ook toen was PSV de tegenstander. In 2022 verkaste Dest voor 21 miljoen euro van Ajax naar Barcelona. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan AC Milan.