18-08-2023 21:55
21

In de Challenger Pro League hebben Lommel en RSCA Futures vrijdag een zege geboekt. De Limburgers haalden het in de slotfase van Club NXT. Terwijk de jonkies van Anderlecht gingen winnen bij Dender.

Lommel SK – Club NXT 1-0
Lommel (0-1 bij KV Oostende) en Club NXT (3-2 tegen Lierse Kempenzonen) boekten op de openingsspeeldag een zege. Aan de Gestelsedijk konden beide ploegen dus met het nodige vertrouwen beginnen. Het was de thuisploeg dat de beste start kende, maar Shinton passeren bleek een zware opdracht. De doelman van Club NXT stond bij momenten in een schiettent, maar hield zijn ploeg overeind. Op een kwartier van tijd pakte Shinton ook een strafschop na een handsbal van Club NXT. Toch moest hij zich in de extra tijd alsnog omdraaien. Cauê Santos bezorgde Lommel de zege.

Dender – RSCA Futures 2-3
Bij Dender bracht Nilson Angulo RSCA Futures op voorsprong in de 41e minuut, maar rusten deden we met 1-1 door een treffer van Gilles Ruyssens. Na de rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Amando Lapage pakte uit met een paretje. Nadien pikte Tudor Mendel zijn doelpuntje mee. Hij verkoos Anderlecht boven Barcelona. Voor Dender kwam de 2-3 van Lennard Hens te laat.