'Grote verrassing: PSV meldt zich bij FC Barcelona voor verdediger'

'Grote verrassing: PSV meldt zich bij FC Barcelona voor verdediger'

17-08-2023 08:46

Onverwacht transfernieuws: PSV wil Sergiño Dest binnenhalen. De voormalige Ajacied (22) moet weg bij FC Barcelona en kan aan de slag in Eindhoven.

Met dat nieuws pakt Mundo Deportivo donderdagochtend uit. Inmiddels maken ook het Eindhovens Dagblad en Voetbal International er melding van. Het management van Dest bevestigt de interesse van PSV. De Eindhovenaren willen hem tot het einde van het seizoen huren.

Het is al langer duidelijk dat de rol van Dest in Camp Nou is uitgespeeld. Barcelona heeft niet alleen sportieve, maar ook financiële redenen om de Amerikaans international van de hand te doen en mogelijk biedt Earnest Stewart, technisch directeur van PSV, nu uitkomst. Hij kent Dest van Team USA en haalde deze zomer met Ricardo Pepi en Malik Tillman al twee Amerikanen naar Eindhoven.

Dest beschikt bij Barcelona over een contract tot medio 2025. In de voorbereiding op het huidige seizoen kreeg hij een laatste kans van trainer Xavi, maar die wist hij niet te grijpen. Inmiddels zou de voormalige Ajacied zelf ook inzien dat het beter is om te vertrekken.

Dest debuteerde in 2018 namens Jong Ajax in het betaald voetbal, tegen Jong PSV. Zijn officiële debuut in het eerste elftal van de Amsterdammers volgde een jaar later. Ook toen was PSV de tegenstander. In 2022 verkaste Dest voor 21 miljoen euro van Ajax naar Barcelona. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan AC Milan. De Italianen besloten de optie tot koop niet te lichten.