Rits geeft uitleg over beladen rugnummer bij Anderlecht: “Twee verklaringen”

Rits geeft uitleg over beladen rugnummer bij Anderlecht: “Twee verklaringen”

16-08-2023 23:14
49

Mats Rits vertelt over zijn overstap van Club Brugge naar RSC Anderlecht. De 30-jarige middenvelder gaat dieper in op de oude bekenden bij paars-wit en over het rugnummer 23 waarmee Rits gaat uitkomen voor Anderlecht.

Het rugnummer 23 is emotioneel beladen bij Club Brugge. Toen de supporters van Blauw-Zwart op de hoogte waren van het feit dat Rits met nummer 23 gaat spelen bij Anderlecht, zorgde dit voor flink wat onbegrip. François Sterchele droeg rugnummer 23 bij Club Brugge, er wordt bij Club Brugge nog steeds op de 23e minuut geapplaudisseerd om Sterchele te eren.

Rits geeft uitleg wat volgens hem de reden is waarom hij voor nummer 23 heeft gekozen. “Er zijn twee verklaringen. 2023 is het geboortejaar van mijn zoon en dan is het het nummer van Michael Jordan. Ik ben niet zijn grootste fan, maar hij was een echte winnaar dus het was leuk om dit nummer te pakken”, citeert L’Avenir Rits.

Rits vertelt verder dat hij toch een aantal bekenden heeft bij Anderlecht. "Ik ken enkele spelers, waaronder Jan (Vertonghen) die ik meer dan 10 jaar geleden bij Ajax ontmoette. Hij speelde meer dan ik, maar we kruisten elkaars wegen (lacht). En Colin Coosemans is een van mijn beste vrienden”, besluit Rits.