Fadiga bij Gent: “Ambitie is er om kampioen te spelen met Gent”

Fadiga bij Gent: “Ambitie is er om kampioen te spelen met Gent”

16-08-2023 23:46

Noah Fadiga, de nieuwe rechtervleugelverdediger van KAA Gent, vertelt over zijn ambitie met Gent. Ook deelt de 23-jarige dat het nu tijd is om zelf zijn naam te vestigen en geeft hij uitleg waarom hij voor het nationale team van Senegal heeft gekozen.

Fadiga vertelt hoe het is om zich als voetballer te laten gelden met een bekende voetbalvader als Khalilou Fadiga. “Ik ga daar heel rustig mee om, dat doet mij eigenlijk niet zo veel. De volgende vraag is dan meestal: Voel je dan druk rond je papa? Nee, van kleins af aan is dat altijd zo geweest, het is voor mij normaal geworden”, vertelt Fadiga via de officiële kanalen van Gent.

Fadiga geeft aan dat het nu tijd is voor hem om zelf naam te maken. Ik heb nu de leeftijd om zelf mijn naam te maken. Ik wil nu dat mensen Noah Fadiga gaan leren kennen en dat het gedaan is met de vragen over mijn vader”, vertelt de ambitieuze Fadiga.

Fadiga heeft zowel de Belgische als de Senegalese nationaliteit. Fadiga wordt gevraagd waarom hij de keuze voor Senegal heeft gemaakt. “Ik heb mijn eerste selectie meegekregen voor de nationale ploeg van Senegal. Die challenge wilde ik sowieso aangaan. Net zoals mijn papa die ook voor Senegal heeft gespeeld, zo heb ik die keuze gemaakt”, deelt Fadiga.

Fadiga vertelt vervolgens wat zijn doelen zijn bij Gent, zowel persoonlijk als met het team. “Volledig fit raken is mijn eerste doel bij Gent, daarnaast een zo goed mogelijk seizoen draaien met de groep. Zo hoog mogelijk eindigen als het niet kampioen is, waarom niet? Ja tuurlijk is het nog heel vroeg, maar we mogen dromen en zeker zijn van ons eigen. Ik durf wel uit te spreken dat de ambitie er is om kampioen te spelen”, besluit Fadiga.