OFFICIEEL: Volgende miljoenentransfer bij PSV, ook Schouten voorgesteld

OFFICIEEL: Volgende miljoenentransfer bij PSV, ook Schouten voorgesteld

16-08-2023 16:19

Jerdy Schouten is gepresenteerd door PSV. De 26-jarige middenvelder komt per direct over van Serie A-club Bologna en tekent een vijfjarig contract in het Philips Stadion.

Afgelopen weekend werd duidelijk dat Schouten, die ook in de belangstelling stond van AC Milan, Nottingham Forest en SS Lazio, zijn zinnen had gezet op een transfer naar PSV. De onderhandelingen kwamen in een stroomversnelling en Bologna ging akkoord met een transfersom van twaalf miljoen euro, exclusief bonussen. 

Met de komst van Schouten speelt PSV in op een waarschijnlijke exit van Ibrahim Sangaré, die een gelimiteerde afkoopsom van 37,5 miljoen euro in zijn contract heeft staan. De Eindhovenaren zijn ook nog altijd geïnteresseerd in onze landgenoot Aster Vranckx van VfL Wolfsburg. Eerder haalde het al Noa Lang weg bij Club Brugge en toont het ook interesse in Zeno Debast van RSC Anderlecht.

Schouten verruilde in de zomer van 2019 Excelsior voor Bologna. In Italië groeide hij uit tot een dragende kracht en werd hij international van Oranje. Tot dusver bleef het bij één interland voor het Nederlands elftal.