Rits eerste interview Anderlecht: “Overstap van Club Brugge nooit makkelijk”

Rits eerste interview Anderlecht: “Overstap van Club Brugge nooit makkelijk”

16-08-2023 12:54
13

Mats Rits maakte de gewaagde overstap van Club Brugge richting RSC Anderlecht. Ondertussen is de middenvelder ontvangen bij de Brusselse club en heeft hij ook al een eerste interview gegeven aan Mauves TV. 

Rits tekent voor drie seizoenen bij Anderlecht en komt in de kleedkamer met hoge ambities. "Ik ben enthousiast over het idee dat ik iets kan toevoegen aan deze groep, vooral mijn ervaring”, klinkt het bij de middenvelder. “De overstap van Club Brugge naar Anderlecht is nooit gemakkelijk, maar de timing was perfect en het was de juiste keuze voor mij. Anderlecht wilde me echt en geloofde in mij.”

"De club heeft me zijn toekomstvisie uitgelegd”, gaat Rits verder. Voor de middenvelder is het alvast erg duidelijk. “Ik deel hun waarden. We willen zo snel mogelijk terug naar de top en ik ga proberen de club te helpen dat doel te bereiken.” Rits gelooft verder dat het tijd wordt om de zaken om te draaien na een aantal moeilijke seizoenen en hij mikt dit seizoen alvast hoog. 

"Anderlecht is een ploeg die graag de bal heeft en goed speelt”, gelooft Rits. “De staf wil druk zetten op de tegenstander en naar voren spelen. Ik kan bijdragen aan dit team op het gebied van balbezit en balverlies”, besluit de gloednieuwe middenvelder van Anderlecht, geciteerd door L’Avenir