Doku richting Man City? “Lijkt een beetje op Hazard in het begin van carrière”

Doku richting Man City? “Lijkt een beetje op Hazard in het begin van carrière”

15-08-2023 11:55
4

Een aantal Rode Duivels hebben hun koffers gepakt en staan op het punt om andere oorden te gaan opzoeken. De mercato loopt nog zo’n twee weken en Philippe Albert (voormalig Anderlecht-man) werpt een blik op de situatie van Jeremy Doku

In een LIVE-uitzending van La Tribune op Facebook sprak Albert over de mogelijke transfer van Doku. De snelle vleugelspeler lijkt op het punt te staan om richting Manchester City te trekken. Doku zou als vervanger van Riyad Mahrez gezien worden. “Doku? "Hij heeft ongelooflijke kwaliteiten die we bij Anderlecht hebben ontdekt, maar hij is de afgelopen twee of drie seizoenen vaak geblesseerd geweest”, begint Albert. 

“Toch denk ik niet dat de stap te hoog is, hij heeft de kwaliteiten om zich op te dringen in de Premier League of in een andere competitie in de wereld. Als hij fysiek 100% is, zal hij zijn stempel drukken en de tegenstanders bang maken”, gelooft de analist. “Hij lijkt een beetje op Eden Hazard aan het begin van zijn carrière, met zijn dubbele en driedubbele versnellingen die echt pijn kunnen doen.” 

“In Engeland zijn sommige teams nog een beetje naïef op dat niveau, dus hij zou een echte lastpost zijn. Hij kan op beide flanken spelen, maar ik ben er nog steeds van overtuigd dat een speler op zijn goede voet moet spelen, dus ik zou hem op rechts zetten”, gaat Albert verder. “De rol van een vleugelspeler is ook om de spits te voeden, dus als je de juiste speler hebt, is er geen betere optie op dat niveau."