Pover Manchester United pakt toch drie punten via verdediger Varane

14-08-2023 23:19
3

Manchester United is de Premier League toch nog goed begonnen. In eigen huis was Raphael Varane de verlosser. Door een late kopgoal van de Fransman werd er met 1-0 gewonnen van Wolverhampton Wanderers op het eigen Old Trafford.

Zomeraankoop Mason Mount mocht beginnen in de basiself van Manchester United. Bij de tegenstander uit Wolverhampton zat oud-Anderlecht speler Fábio Silva ook bij de selectie. Hij mocht in de tweede helft ook nog invallen.

Aanwinst André Onana mocht op doel beginnen en de keeper uit Kameroen liet zich ook gelijk gelden bij United. De tegenstander uit Wolverhampton was een stuk beter in het eerste bedrijf en kreeg flink wat kansen. Onana stond echter regelmatig op de goede plek en wist een hoop ballen uit zijn doel te houden. Vooral de aanvallers van United lieten het afweten. Er werd in de eerste helft weinig tot niks gecreëerd door de manschappen van hoofdtrainer Ten Hag.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld bijzonder weinig. The Wolves kregen een flinke hoeveelheid kansen, maar Onana en het houtwerk stonden een voorsprong van de bezoekers in de weg. Uiteindelijk viel de goal tegen het spelbeeld in aan de andere kant. Aaron Wan-Bissaka leverde een puntgave voorzet af op Varane, die van dichtbij binnen kon koppen.

United bleef kansen tegen krijgen, maar de voorsprong bleef tot het laatste fluitsignaal staan. In de slotfase ging er zelfs nog een fan het veld op, maar die kon ook niks veranderen aan de situatie. De scheidsrechter kon dat wel, aangezien Onana in de slotfase Craig Dawson nog een beuk gaf tijdens het uitkomen bij een voorzet. De doelman kwam goed weg, aangezien hij geen penalty tegen kreeg. Ten Hag zal niet tevreden zijn met het spel dat United heeft laten zien, maar de eerste driepunter van het seizoen is een feit.