'Steijn (Ajax) sommeert Van Hooijdonk uitspraken over 'dealtjes' terug te nemen'

'Steijn (Ajax) sommeert Van Hooijdonk uitspraken over 'dealtjes' terug te nemen'

14-08-2023 22:32
1

Maurice Steijn laat het er niet bij zitten: de trainer van Ajax sommeert Pierre van Hooijdonk afstand te doen van zijn uitspraken in Studio Voetbal. Dat meldt De Telegraaf en is inmiddels bevestigd door de NOS. Gebeurt er niets, dan wordt er mogelijk aangifte gedaan.

Van Hooijdonk zette Steijn zondagavond weg als een luie trainer én betichtte hem van betrokkenheid bij 'duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers'. Dat zou volgens de analist drie jaar geleden hebben plaatsgevonden. Steijn was toen trainer van NAC Breda, de club waar Van Hooijdonk tegenwoordig een functie als toezichthouder heeft.

De uitspraken van Van Hooijdonk zijn bij Steijn in het verkeerde keelgat geschoten. De trainer van Ajax sommeert Van Hooijdonk zijn laatste uitspraak te rectificeren. 'Van Hooijdonk heeft kennisgenomen van de brief en beraadt zich nog op een reactie. Hij staat al langere tijd niet op goede voet met Steijn', aldus de NOS.

De brief is verstuurd door Jan Kabalt, een bekende voetbaladvocaat. Daarin staat verder dan de analist en voormalige spits van onder meer NAC Breda, Feyenoord en het Nederlands elftal zichzelf moet rectificeren op de nieuwssite van de NOS en in Studio Voetbal.

Als Van Hooijdonk geen actie onderneemt, dan volgt een kortgeding waarin door Steijn en zijn advocaat hetzelfde zal worden geëist. Anders wordt er mogelijk aangifte gedaan vanwege laster en smaad. Na de uitzending van Studio Voetbal stak er al een storm van verontwaardiging op vanwege de uitspraken van Van Hooijdonk.