OFFICIEEL: KV Kortrijk beantwoordt aan noden met komst van Ambrose (KVO)

OFFICIEEL: KV Kortrijk beantwoordt aan noden met komst van Ambrose (KVO)

15-08-2023 11:16 Laatste update: 11:20
2

KV Kortrijk is nog niet klaar op de transfermarkt. Met Thierry Ambrose haalt het een nieuwe aanvaller binnen. De Fransman komt over van tweedeklasser KV Oostende.

Ambrose komt uit de jeugd van Auxerre en Manchester City en speelde sinds de zomer van 2021 bij KV Oostende. Met de kustclub degradeerde hij afgelopen seizoen naar de Challenger Pro League, maar Ambrose zelf blijft aldus in de Jupiler Pro League. Beide clubs maken dinsdagmiddag gelijktijdig melding van zijn transfer.

KV Kortrijk heeft de aanvaller dus binnengehaald. Daarmee speelt de club in op de dramatische start die het gemaakt heeft. Na drie speeldagen is Edward Still er nog niet in geslaagd om de nul weg te vegen. Afgelopen vrijdag ging KVK nog met zware 6-0-cijfers de boot in bij Royal Antwerp FC. Na de vele perikelen rond een mogelijke overname zijn De Kerels pas laat in actie kunnen schieten op de transfermarkt.

Ambrose moet Kortrijk nu van meer stootkracht voorzien. Bij KVO had hij nog een contract tot 2024 met nog een optie voor een extra jaar. De 26-jarige Fransman heeft een marktwaarde van 1,3 miljoen euro. In de Jupiler Pro League trof hij dertien keer raak in zestig competitiematchen.