UPDATE: Tavolieri: 'Medische test van Rits bij Anderlecht is op dit moment bezig'

UPDATE: Tavolieri: 'Medische test van Rits bij Anderlecht is op dit moment bezig'

14-08-2023 09:41 Laatste update: 13:45
117

RSC Anderlecht wist al op het einde van afgelopen seizoen dat het veel werk had in de zomermercato. Ondertussen lijkt het werk achter de schermen een versnelling hoger te schakelen. Le Soir meldt dat een transfer van Mats Rits (Club Brugge) steeds dichter komt.  

Anderlecht en Union stonden dit seizoen in de rij om Rits te halen. Rits ondergaat begin deze week een medische keuring en zal een contract tekenen voor drie seizoenen plus een optie. Anderlecht betaalt ongeveer twee miljoen euro voor de speler.

Rits brengt al zijn ervaring en enthousiasme mee naar het Brusselse middenveld, waar ook Thomas Delaney, die momenteel onder contract staat bij Sevilla, zich zou kunnen aansluiten. De komst van beide heren zorgt er echter wel voor dat er binnen de kern een aantal verschuivingen zullen plaatsvinden. ‘Eén van die vertrekken zou Marco Kana kunnen zijn. In navolging van Lucas Stassin zal ook de 18-jarige middenvelder dit seizoen naar Westerlo vertrekken’, schrijft Le Soir. 

Volgens de krant trekt Kana op uitleenbasis naar Westerlo. ‘Anderlecht rekent nog steeds op hem voor de toekomst, maar met zoveel nieuwkomers op het middenveld in de afgelopen weken, zou hij amper speeltijd krijgen. Bij Westerlo zal hij ervaring kunnen opdoen.’ Ook Sacha Tavolieri lijkt dezelfde informatie te hebben. 

Update: Sacha Tavolieri meldt dat de medische keuring van Mats Rits momenteel gaande is. Als de keuring slaagt, kan de transfer van Rits naar Anderlecht worden beklonken.