'Rulli drie maanden uit de roulatie, Bayern zoekt verder naar andere opties'

'Rulli drie maanden uit de roulatie, Bayern zoekt verder naar andere opties'

13-08-2023 14:31

Gerónimo Rulli raakte zaterdag geblesseerd in het duel met Heracles Almelo en kan tot drie maanden lang aan de kant staan, meent de Duitse tak van Sky. De doelman van Ajax kwam ongelukkig in botsing met Jizz Hornkamp.

Rulli werd per brancard van het veld gedragen en zal lange tijd niet inzetbaar zijn voor de Amsterdammers, wordt gemeld in Duitsland. Jay Gorter verving de doelman en maakte het duel af, maar de afwezigheid van Rulli biedt ook kansen voor nieuweling Diant Ramaj. "We hebben hem als tweede keeper gehaald", zei Steijn zaterdag over Ramaj. "Maar ik heb hem vorige week maar een half uurtje aan het werk gezien, dus koos ik voor Jay. Hij kent deze achterhoede en is vertrouwd met de jongens."

Bayern München had Rulli op het oog, maar zal vanwege de blessure verder moeten zoeken. Kepa Arrizabalaga valt ook af: de Spanjaard is hard op weg naar Real Madrid. De Duitse topclub zoekt nog altijd een vervanger van Yann Sommer, die Andre Onana opvolgt bij Internazionale. Kepa gaat volgens de geruchten het seizoen afmaken bij Real Madrid zonder optie tot koop.