'Geen Vranckx, wel Schouten: PSV wil deal rond middenvelder snel afronden'

'Geen Vranckx, wel Schouten: PSV wil deal rond middenvelder snel afronden'

12-08-2023 23:44

PSV is optimistisch over de komst van Jerdy Schouten. De Brabanders hopen de 26-jarige controleur dit weekend al binnen te hengelen, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. Daarmee krijgt hij de voorkeur op Aster Vranckx, die ook op het lijstje stond.

Daarna duurt het nog wel even voordat Schouten daadwerkelijk op het veld staat in Eindhoven. Zo zal PSV het papierwerk moeten afhandelen en een medische keuring van de eenmalig international moeten plannen. PSV mag desondanks hoop koesteren. De onderhandelingen met Bologna zijn gaande en lijken uit te draaien op een akkoord. Een transfer van Schouten naar PSV is 'dichtbij', aldus het ED.

De regionale krant schreef zaterdagochtend al dat PSV ongeveer twaalf miljoen euro wil betalen, plus bonussen. Dat is beduidend minder dan AC Milan, dat een voorstel van twintig miljoen euro neerlegde in Bologna. De Nederlandse middenvelder heeft zelf echter zijn zinnen gezet op PSV, waar hij zich in de kijker van Oranje hoopt te spelen met het oog op het EK van volgend jaar.