12-08-2023 18:15
5

Bournemouth heeft zaterdagmiddag ternauwernood een punt overgehouden aan het duel met West Ham United. Brighton was echter succesvoller. De zusterploeg van Union was te sterk voor promovendus Luton Town, dat met heel wat ex-spelers uit de JPL aantrad.

Bournemouth - West Ham United
De regerend Conference League-kampioen kwam na 51 minuten spelen op voorsprong. Jarrod Bowen maakte misschien nu al wel het mooiste doelpunt van deze speelronde. De vleugelaanvaller krulde de bal op de rand het strafschopgebied heerlijk in de kruising. In de absolute slotfase kwam Bournemouth er toch nog uit toen Dominic Solanke de bal pardoes voor zijn voeten kreeg en The Cherries alsnog een gelijkspel bezorgde: 1-1.

Brighton - Luton Town
Bij Brighton nog geen Bart Verbruggen in de basis. De Nederlandse doelman werd deze zomer overgenomen van RSC Anderlect, maar moet zijn plekje onder de lat vooralsnog afstaan aan Jason Steele. Wel waren er basisplaatsen voor Thomas Kaminski, Marvelous Nakamba (ex-Club Brugge) en Issa Kaboré (ex-KV Mechelen) bij Luton Town en kreeg Kaoru Mitoma (ex-Union) een plekje bij Brighton.

Promovendus Luton kwam na 36 minuten spelen op achterstand. Solly March scoorde op aangeven van Mitoma. João Pedro maakte in de 71e minuut de 2-0 uit een strafschop. Ongeveer tien minuten later kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd. Carlton Morris vond het net (eveneens uit een strafschop) en schreef daarmee clubgeschiedenis voor Luton door de eerste Premier League-goal ooit voor de club te scoren. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Brighton, dat via Simon Adingra (eveneens ex-Union) en Evan Ferguson de eindstand op 4-1 bepaalde.