Mechelen blijft zoeken naar eerste driepunter, Biron helpt RWDM aan tweede winst

12-08-2023 17:55
19

KV Mechelen heeft nog steeds niet kunnen proeven van een overwinning dit seizoen. Ook tegen RWDM liep het fout af en kwam het een sterke Mickaël Biron tegen, die de Brusselaars aan de 1-0 en de driepunter hielp.

Na het verlies tegen KAA Gent en het gelijkspel tegen Club Brugge hoopte KV Mechelen eindelijk een eerste driepunter te kunnen pakken. Met RWDM leek het daarvoor een perfect slachtoffer gevonden te hebben, al deden de Brusselaars het toch beter dan verwacht.

De promovendus wist de bezoekers vrij simpel van eigen doel te houden en zag doelman Defourny slechts één keer aan het werd gezet worden na een schuiver van Schoofs. Voorin kregen de Brusselaars echter ook amper iets voor elkaar en bleef het tot de rust dan ook 0-0 na een flauwe eerste helft.

Die tweede helft zorgde niet meteen voor beterschap, met twee ploegen die aanvallend maar niet uit de verf wisten te komen. RWDM was via de Braziliaan Rikelmi wel enkele keren gevaarlijk, al werd Coucke nooit echt stevig aan het werk gezet.

Met nog een half uur te gaan werd RWDM en dan vooral aanvaller Biron plots wakker. De snelle spits maakte het de defensie van Malinwa keer op keer moeilijk en was bijzonder dicht bij die openingstreffer. De paal en doelman Coucke konden dat aanvankelijk voorkomen, maar uiteindelijk werd de doelman van KVM toch geklopt door de spits en stond het twintig minuten voor tijd 1-0.

Het stond zelfs bijna 2-0, maar Bates wist erger te voorkomen en haalde de poging van Gueye van de lijn. Een gelijkmaker viel echter niet, waardoor het 1-0 bleef.