Dejaegere over Messi

Dejaegere over Messi: “Stel je voor dat zijn eerste nederlaag tegen Brechtje is”

11 augustus om 17:32

Brecht Dejaegere, onze 32-jarige landgenoot, maakte een transfer naar de Verenigde Staten. Dejaegere verliet Toulouse voor het Amerikaanse Charlotte FC. Dejaegere vertelt over zijn avontuur en staat vrijdagnacht tegenover Lionel Messi en Inter Miami.

Het is een flinke stap voor Dejaegere, de speler staat als een echte familieman bekend en voetbalt nu ineens 6.500 kilometer verderop. "Eerlijk: had je mij dit tien jaar geleden gezegd, dan zou ik het nooit geloofd hebben. Ik was 28 toen ik voor vier jaar verlengde bij KAA Gent en dacht dat ik altijd in eigen land zou spelen”, citeert Sporza Dejaegere.

Dejaegere gaf aan dat hij ook na zijn periode bij Toulouse zeer content was dicht bij huis. Er kwamen na Toulouse verschillende aanbiedingen vanuit de Emiraten en de Verenigde Staten. Dejaegere kon het aanbod van Charlotte niet weerstaan. “Geen makkelijke keuze, maar sportief en menselijk was het een te mooie uitdaging om te laten liggen", deelt Dejaegere.

Dejaegere staat vrijdagnacht weer oog in oog met zijn idool Messi. De Argentijn is ijzersterk aan zijn eerste periode bij Inter Miami begonnen en verloor nog geen match. "Stel je voor dat zijn eerste nederlaag in de MLS tegen Brechtje is...", besluit een lachende Dejaegere.