Thoelen weet wat Courtois te wachten staat: Alsof ik nog nooit in doel stond

Thoelen weet wat Courtois te wachten staat: "Alsof ik nog nooit in doel stond"

11-08-2023 11:44
4

Een spijkerharde diagnose voor Thibaut Courtois. De doelman van Real Madrid scheurde donderdag zijn kruisband af en staat voor een maandenlange revalidatie. Yannick Thoelen weet maar al te goed hoe het voelt. De sluitpost van KV Mechelen maakte hetzelfde mee en waarschuwt zijn collega.

In februari 2020 onderging Thoelen hetzelfde verschrikkelijke lot. Dat gebeurde al vroeg tijdens een wedstrijd tegen KAA Gent. Intussen is hij weer de oude, maar at proces verliep niet zonder slag of stoot. "Ik heb de impact toen toch wat onderschat", geeft Thoelen toe bij Sporza. "Zeker als je nooit lang geblesseerd bent geweest, duurt het even vooraleer je jouw lichaam opnieuw kunt vertrouwen." Ook voor Courtois is het de eerste keer dat hij zo lang out zal zijn.

Het fysieke aspect van het herstel is één zaak, maar ook het gevoel verdwijnt volledig tijdens de revalidatie. Dat is toch even wennen, herinnert Thoelen zich. "Na vijf maanden sta je opnieuw op het veld, maar het voelde alsof ik nog nooit in een goal had gestaan. Je moet echt een serieuze angstdrempel over", klinkt het.

Ook een doelman moet immers wendbaar zijn. "Weer durven draaien, keren, in een 1 tegen 1-situatie weer vol op die knie durven vallen ... In het begin betrapte ik mezelf erop dat ik altijd langs de andere kant naar de grond ging", aldus Thoelen. Uiteindelijk kwam het wel weer allemaal goed. Als Courtois een even gunstig herstel geniet, zou hij aan het einde van dit seizoen eventueel nog in actie kunnen komen.