'Ook Armenteros (ex-Anderlecht) maakt lucratieve overstap naar Saudi-Arabië'

'Ook Armenteros (ex-Anderlecht) maakt lucratieve overstap naar Saudi-Arabië'

11-08-2023 11:36
4

Samuel Armenteros maakt officieel de stap naar Al Kholood in Saudi-Arabië. De spits speelde vorig jaar een half seizoen voor Heracles Almelo, maar het contract van de Zweedse doelpuntenmaker kreeg geen vervolg. In het verleden passeerde hij nog bij RSC Anderlecht.

Volgens Tubantia is op korte termijn de presentatie van Armenteros bij de tweede divisionist van Saudi-Arabië. De Zweeds international speelde eerder al in het Midden-Oosten, voor Al Fujairah in de Verenigde Arabische Emiraten. Armenteros speelde in Nederland naast Heracles Almelo voor Heerenveen, Feyenoord en Willem II. Ook speelde hij in ons land, Italië, Amerika, Azerbeidzjan en zijn geboorteland Zweden.

Vorig seizoen was Armenteros een onvervalste publiekslieveling in Almelo. Na een half jaar zonder club te hebben gezeten, trok Heracles hem afgelopen seizoen in de winterstop officieel aan. Met zeventien doelpunten was Armenteros erg belangrijk in het kampioenschap van Heracles in de Keuken Kampioen Divisie. De club had een optie om zijn contract te verlengen, maar besloot dat hij toch niet in de plannen voor kwam.

Armenteros beleefde ruim tien jaar geleden zijn doorbraak bij Heracles, waarna Anderlecht hem in de zomer van 2012 wegplukte. Dat verhaal werd geen succes. De spits kwam amper zeven keer uit voor paars-wit, waarin hij één schamel doelpuntje lukte. Een jaar later vertrok Armenteros al weer.