'Real zoekt Courtois-vervanger, omcirkelt favoriet en kijkt naar alternatieven'

'Real zoekt Courtois-vervanger, omcirkelt favoriet en kijkt naar alternatieven'

11-08-2023 11:00
4

De zoektocht van Real Madrid naar een nieuwe doelman is in volle gang. Niet David de Gea, maar Yassine Bounou van Sevilla is volgens Spaanse media de favoriet om Thibaut Courtois te vervangen.

Courtois scheurde donderdag de voorste kruisband in zijn linkerknie af en zal dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid niet meer in actie komen. Andriy Lunin vervangt hem komende zaterdag bij de competitiestart tegen Athletic Bilbao, maar op de achtergrond werkt Real Madrid aan de komst van een grotere naam.

Op dit moment staat Bounou bovenaan de lijst in Estadio Santiago Bernabéu, wordt gemeld. De tweevoudig Europa League-winnaar aast op een vertrek bij Sevilla, maar die club werkt niet zomaar mee. Door de hoge vraagprijs - naar verluidt dertig miljoen euro - is Real Madrid ook bezig met alternatieven.

David de Gea (transfervrij na zijn vertrek bij Manchester United) en Kepa Arrizabalaga (Chelsea) worden genoemd, terwijl Hugo Lloris (Tottenham Hotspur) zou zijn aangeboden. Bounou, De Gea en Kepa worden overigens ook in verband gebracht met Bayern München, dat na het vertrek van Yann Sommer naar Internazionale op zoek is naar een nieuwe concurrent voor Manuel Neuer.