Guardiola over Kompany: “Hij heeft iedereen in het Championship overklast”

Guardiola over Kompany: “Hij heeft iedereen in het Championship overklast”

10-08-2023 19:25

Pep Guardiola, de hoofdtrainer van Manchester City, wist het afgelopen seizoen met Rode Duivel Kevin de Bruyne de treble te pakken. Guardiola staat nu met Manchester City tegenover het Burnley van hoofdtrainer Vincent Kompany in de eerste speelronde van het nieuwe Premier League-seizoen.

Guardiola is zeer te spreken over de manier waarop Burnley en Kompany het afgelopen seizoen overtuigden in het Championship. “Hij heeft de manier waarop Burnley speelt compleet veranderd en hij heeft iedereen in het Championship overklast”, citeert Het Nieuwsblad Guardiola.

Guardiola deelt dat het extra moeilijk is om een promovendus te treffen. “Normaal gezien zijn de eerste wedstrijden moeilijk, vooral tegen pas gepromoveerde teams omdat ze niets te verliezen hebben en de energie en de droom hebben om een goed seizoen te draaien. Los daarvan kent Kompany ons goed en hij doet het ongelooflijk goed”, besluit de hoofdtrainer.

Vrijdagavond treffen Manchester City en Burnley elkaar. Manchester City komt op bezoek bij Burnley voor de eerste match van het Premier League-seizoen.