Deila ziet Conference League duel van Club Brugge als kans voor Zinckernagel

Deila ziet Conference League duel van Club Brugge als kans voor Zinckernagel

10-08-2023 12:42
4

Club Brugge neemt het donderdag in de voorronde van de Conference League op tegen het IJslandse KA. Voor KA is het een eerste keer dat ze Europees aan bak gaan. De ploeg bestaat vooral uit semi-profs en de affiche zou dus voor geen problemen mogen zorgen. Ronny Deila blijft echter voorzichtig.

Deila is op zijn hoede maar geeft ook aan dat hij misschien van de partij gebruik zal maken om Philippe Zinckernagel voor het eerst op te stellen. De aanvallende middenvelder maakte in de zomer dezelfde overstap als Deila, van Standard naar Club Brugge.

"Hij zit bij de selectie en is klaar om te spelen. Misschien begint hij de wedstrijd of speelt hij een paar minuten. Hij is er in ieder geval nog niet helemaal klaar voor, maar op een gegeven moment moet je je spelers speeltijd kunnen geven."

Verder vormt het ook nog een vraagteken of we Mats Rits zullen zien. Hij trainde woensdagochtend wel mee met de selectie, in tegenstelling tot Kamal Sowah. “Die overweegt andere opties en trainde apart. "Het lijkt me ook logisch om niet met te veel spelers te trainen", zegt Deila, geciteerd door RTBF.