Gerucht: 'Union en Club Brugge strijden voor de komst van Busi'

Gerucht: 'Union en Club Brugge strijden voor de komst van Busi'

09-08-2023 16:57
23

Union SG staat op het punt om afscheid te nemen van Bart Nieuwkoop, terwijl bij Club Brugge ook Tajon Buchanan nog kan vertrekken. Dat heeft ervoor gezorgd dat beide clubs nu ook strijden voor dezelfde speler.

Zo meldt de Waalse journalist Sacha Tavolieri dat zowel Club Brugge als Union het vizier hebben gericht op Maxime Busi, die momenteel in Frankrijk uitkomt voor Stade Reims. De rechtsachter denkt echter aan een terugkeer naar België, waar zowel Union als Club Brugge nu van hopen te profiteren.

Club Brugge hoopt Busi voor één seizoen te kunnen huren met een verplichte aankoopoptie. Union ziet in Busi dan weer de perfecte vervanger voor Nieuwkoop, die terug naar zijn ex-club Feyenoord kan verhuizen.

De nu 23-jarige Busi brak in ons land door bij Sporting Charleroi, waar hij zich in de kijker speelde van het Italiaanse Parma. Een basispion werd hij echter niet in Italië en na anderhalf seizoen trok hij op huurbasis richting Stade Reims, dat hem de voorbije zomer definitief overnam. Toch lijkt hij nu een terugkeer naar ons land te verkiezen.