Klaksvík stunt opnieuw, semiprofessionals zijn dicht bij Champions League

Klaksvík stunt opnieuw, semiprofessionals zijn dicht bij Champions League

08-08-2023 23:48 Laatste update: 09-08-2023 07:44
28

Het bijzonder kleine KÍ Klaksvík, afkomstig uit de Faeröer eilanden, heeft opnieuw geschiedenis geschreven door in de derde voorronde van de Champions League te winnen van het Noorse Molde FK. Klaksvik deed dit in de eerste match van het tweeluik, Klaksvik speelde thuis en wist met 2-1 te winnen.

Klaksvik kwam in de 48e minuut op achterstand tegen Molde door een doelpunt van Magnus Wolff Eikrem. Klaksvik wist opnieuw te stunten door doelpunten van uitblinker Arni Frederiksberg. De 31-jarige rechtsbuiten van Klaksvik wist in de 64e en de 86e minuut het net te vinden.

Doordat Klaksvik eerder in de tweede voorronde van de Champions League het tweeluik tegen het Zweedse BK Häcken wist te winnen is de ploeg al zeker van deelname aan de Conference League-groepsfase. Het is nu de vraag of het Klaksvik lukt om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League.

De winstpartij tegen Molde is opnieuw een uitzonderlijke prestatie, bij Klaksvik zijn de meeste selectiespelers semiprofessioneel. Volgens transfermarkt heeft Klaksvik een totale transferwaarde van 2,77 miljoen euro. Molde is ook niet de grootste Europese club, maar de Noren hebben toch een marktwaarde van 25,5 miljoen euro.