‘Jonge Club Brugge-supporter in Deense jeugdgevangenis, zwaarst mogelijke straf'

‘Jonge Club Brugge-supporter in Deense jeugdgevangenis, zwaarst mogelijke straf'

08-08-2023 17:22 Laatste update: 17:25
77

Een 17-jarige Club Brugge-supporter zit in de jeugdgevangenis in Denemarken. De tiener zit in ieder geval vier weken vast, dit is de zwaarst mogelijke straf. De supporter is opgepakt nadat hij hooligan-attributen bij zich had en een jongen van 14 in elkaar sloeg, weet Het Laatste Nieuws.

Dit alles vond plaats na de returnmatch van Club Brugge in de tweede voorronde van de Conference League. Club Brugge wist thuis overtuigend met 3-0 te winnen van AGF Aarhus, maar verloor met 1-0 uit in Denemarken. Na de match ging de 17-jarige supporter naar de stad, waar hij vervolgens is opgepakt.

Het is onduidelijk wat er precies gebeurde, het kwam tot een vechtpartij tussen de supporters van Club Brugge en Aarhus. Alleen de 17-jarige supporter is aangehouden nadat hij een 14-jarige Deen zou hebben geslagen en zijn voetbalshirtje zou hebben uitgetrokken. Vooral de attributen die hij bij zich had zorgden ervoor dat hij als enige werd opgepakt door de Deense autoriteiten.

De Belgische advocaat Franky Baert doet nu zijn best om ervoor te zorgen dat de jonge supporter terug kan komen naar België. “We doen er alles aan om hem zo snel mogelijk thuis te krijgen”, citeert Het Laatste Nieuws. De advocaat hoopt dat hij dinsdag nog de beslissing terug kan draaien.

Ook bij de familie van de jonge supporter sloeg dit nieuws in. Volgens de advocaat is zijn moeder ondertussen al in Denemarken. “Ik had al contact met mijn Deense collega en die heeft beroep aangetekend. Dus de zaak komt vandaag opnieuw voor in het Hooggerechtshof in Kopenhagen. Pas op, hij wordt daar goed behandeld, maar we doen er nu alles aan om hem zo snel mogelijk terug thuis te krijgen”, besluit de advocaat.