'Na passages bij United en Besiktas trekt Weghorst opnieuw naa Duitsland

'Na passages bij United en Besiktas trekt Weghorst opnieuw naa Duitsland"

08-08-2023 13:34 Laatste update: 13:51
1

Wout Weghorst vervolgt zijn carrière in de Bundesliga. TSG Hoffenheim neemt de Oranje-international over van Burnley, zo melden Duitse media.

Hoffenheim huurt Weghorst tot het einde van het seizoen. De 31-jarige spits, die vorig jaar op huurbasis uitkwam voor Besiktas en Manchester United, ondergaat volgens BILD op korte termijn - vermoedelijk dinsdag al - zijn medische keuring.

Weghorst werd eerder gelinkt aan clubs als Bayer Leverkusen en AS Roma. De 22-voudig international speelde vorig seizoen zeventien competitiewedstrijden voor Manchester United, waarin hij niet tot scoren kwam. In Duitsland was Weghorst voorheen succesvoller: in 118 competitieduels namens VfL Wolfsburg maakte hij 59 goals.

Aan het begin van de voorbereiding op het huidige seizoen werd duidelijk dat ze in Burnley niet zaten te wachten op Weghorst. Hij werd uitgefloten tijdens een vriendschappelijke wedstrijd. Fans van The Clarets waren niet vergeten dat hij vorig jaar het hazenpad koos na de degradatie. Inmiddels is Burnley weer een Premier League-club.