Westerlo is onthutst over berichtgeving: 'Geen onderhandelingen met Aalst'

Westerlo is onthutst over berichtgeving: 'Geen onderhandelingen met Aalst'

08-08-2023 10:17
1

KVC Westerlo is op haar tenen getrapt. Berichtgeving in bepaalde media zou erop wijzen dat de Kempense club gesprekken voert rond een overname van Eendracht Aalst. Dat is larie en apekool, klinkt het nu in een persbericht.

Een kwaad statement op de website van Westerlo moet de geruchten helemaal uit de lucht schieten. 'Met verbazing lezen we vandaag in de pers (Het Nieuwsblad) dat KVC Westerlo op het punt staat Eendracht Aalst over te nemen en er vandaag verdere gesprekken gepland staan', opent de club haar boodschap.

Niets van aan, klinkt het stellig. 'Als club zijn wij erg formeel : dit is fake news. Er vond geen enkel gesprek plaats met Eendracht Aalst en we betreuren dan ook de onrust die deze berichtgeving veroorzaakt', eindigt het bericht. Westerlo investeerde deze zomer al erg stevig in nieuwe spelers, voor een slordige vijftien miljoen euro. Het mag duidelijk zijn dat de Turkse eigenaars bijzonder kapitaalkrachtig zijn. Een andere club overnemen behoort echter niet tot de ambities.

Ook voor Eendracht Aalst komt het nieuws ongetwijfeld ongelegen. De traditieclub zit dezer dagen in Tweede Nationale. Komend weekend opent het haar seizoen officieel, met een wedstrijd tegen Gouvy in de derde ronde van de Beker van België.