'Lamkel Zé slaagt voor medische proeven, toekomst lijkt bij Hatayspor te liggen'

'Lamkel Zé slaagt voor medische proeven, toekomst lijkt bij Hatayspor te liggen'

08-08-2023 09:49
8

KV Kortrijk lijkt een definitieve oplossing gevonden te hebben voor Didier Lamkel Zé. Het Kameroense woelwater onderhandelde de voorbije dagen al met het Turkse Hatayspor en heeft daar nu ook zijn medische proeven afgelegd. Met succes!

Turkse media melden dat Lamkel Zé geslaagd is voor de testen, waardoor eigenlijk niets nog een overstap naar Hatayspor in de weg staat. Dat zal voor opluchting zorgen bij KVK. De Kerels namen een risico door Lamkel Zé in huis te halen. Dat betaalde zich slecht uit. Tien keer stond de flankaanvaller vorig seizoen aan de aftrap, met slechts één doelpuntje tot gevolg. Vervolgens maakte hij zich (opnieuw) onmogelijk.

Kortrijk vond een tijdelijk lapmiddel bij Wydad Casablanca, maar daar moest men ook al snel niets meer weten van Lamkel Zé. Het werd de zoveelste mislukte passage voor het enfant terrible, dat eerder bij DAC 1904, Khimki en FC Metz speelde, maar daar even vlug weer met de noorderzon verdween. 

Nu gaat Lamkel Zé voor meer stabiliteit bij Hatayspor. Dat team komt uit in de Turkse Süper Lig, ook al stopte het in de laatste maanden van vorig seizoen met voetballen. Door de verwoestende aardbeving in de regio waren grote delen van Hatay immers volledig weggevaagd. Toch mag de lokale club deze jaargang opnieuw aantreden bij de elite.