VP 11: Penaltyheld bij KAA Gent, veelbelovend talent bij Club Brugge

VP 11: Penaltyheld bij KAA Gent, veelbelovend talent bij Club Brugge

07-08-2023 21:00 Laatste update: 21:15
2

De tweede speeldag is achter de rug in de Jupiler Pro League. Deze elf spelers verdienden deze keer een felbegeerd plekje in ons team. 

Penaltyheld Roef
Bij KAA Gent had Davy Roef niets te doen tegen KV Mechelen, tot in de absolute slotfase. Met een penaltyredding pakte hij twee punten voor de Buffalo's.

Talentje bij Club?
Bij Anderlecht is Jan Vertonghen veruit de oudste, maar tegen Antwerp was hij ook veruit de beste. Hij won zowat elk duel en viel ook op door zijn uitstekende spelinzicht. Ook Christian Burgess is meer dan ooit een rots in de branding bij Union.

Eupen pakte een stuntzege op KRC Genk en had dat te danken aan Gary Magnée. Hij was een muur achterin en gaf ook de beslissende assist. Bij Club Brugge speelde Kyriani Sabbe tegen zijn voet op links, maar dat kon hem weinig deren. Hij zette een puike wedstrijd neer. 

Evenwichtig middenveld
Cercle Brugge had weinig last met Sporting Charleroi. Hannes Van Der Bruggen won de strijd op het middenveld en maakte het zo een pak makkelijker voor zijn ploegmaats.

Union liet Standard vrijdag nooit in de wedstrijd komen, en dat was ook de verdienste van Charles Vanhoutte. De zomeraanwinst speelde simpel maar doeltreffend en legde ook heel wat kilometers af. Voor Club Brugge kan Hugo Vetlesen een belangrijke transfer worden. De dynamische nummer acht is een perfecte luitenant voor Hans Vanaken.

Is Denkey nog houdbaar?
Bij Cercle Brugge was Kevin Denkey weer alomtegenwoordig. De aanvaller dwong een penalty af en zette die ook zelf om. Verder was hij een echte gesel voor de defensie van Charleroi.

Bij STVV beleefde Jarne Steuckers een onvergetelijke dag. Hij scoorde zijn eerste goal ooit in de Jupiler Pro League. Mickaël Biron kan een sensatie worden in 1A. Hij scoorde twee keer voor RWDM en rijfde zo de zege binnen tegen OHL.