KRC Genk, KAA Gent en Club Brugge kennen opponenten Conference League

KRC Genk, KAA Gent en Club Brugge kennen opponenten Conference League

07-08-2023 14:20 Laatste update: 14:39
47

De opponenten van KRC GenkClub Brugge en KAA Gent zijn bekendgemaakt. Blauw-Zwart en de Buffalo's strijden om een plekje in de groepsfase van de Conference League. KRC Genk kan daar nog bijkomen als het verliest in de Europa League van Olympiakos. Gent heeft FC Dila Gori (Georgië) – APOEL geloot, Club Brugge Osasuna en KRC Genk komt uit tegen Adana Demirspor (Turkije) – NK Osijek (Kroatië).

Zowel Club Brugge als Gent moeten eerst nog de derde voorronde van de Conference League zien door te komen. Hierin neemt Club Brugge het op tegen KA Akureyri uit IJsland en Gent tegen het Poolse MKS Pogoń Szczecin. KAA Gent komt na de match tegen Pogon terecht tegen de winnaar van FC Dila Gori (Georgië) – APOEL (Cyprus). Club Brugge heeft het Spaanse Osasuna geloot.

Wanneer Club Brugge en KAA Gent de derde voorronde weten te doorstaan dan vindt de het laatste play-off tweeluik plaats op 24 en 31 augustus. De loting van de groepsfase van de Conference League is op 1 september.

Er is geen Europees vangnet voor Club Brugge en Gent, wanneer één van de tweeluiken niet wordt gewonnen dan houdt het Europese avontuur van dit seizoen op. Mochten Club Brugge en Gent zich willen plaatsen voor de groepsfase dan moeten er nog twee tweeluiken overleefd worden.

Dat vangnet is er nog wel voor KRC Genk. Als de Limburgers verliezen van Olympiakos dan komen ze uit tegen de winnaar van Adana Demirspor (Turkije) – NK Osijek (Kroatië).