Van Bommel: Janssen is een diesel, hij mag de Antwerpse binnenstad niet meer in

Van Bommel: "Janssen is een diesel, hij mag de Antwerpse binnenstad niet meer in"

06-08-2023 23:14
5

Mark van Bommel zag dat spits Vincent Janssen zijn dag niet had in het verloren competitieduel met Anderlecht (1-0). De trainer van Royal Antwerp FC ging daar in gesprek met De Standaard op humoristische wijze mee om.

"Vincent Janssen is een diesel. Diesels mogen de Antwerpse binnenstad niet meer in, maar de Bosuil ligt niet in de binnenstad", verwees een lachende Van Bommel naar de verstrengde milieunormen. Het neemt niet weg dat Janssen nog niet helemaal scherp uit de zomerstop lijkt te zijn gekomen. Tegen zowel Cercle Brugge als Anderlecht presteerde hij eerder bleekjes, met nauwelijks ondernomen pogingen richting doel.

Mede door dat gebrek aan scherpte van haar aanvalsleider kon Antwerp zich niet onderscheiden in het Lotto Park. "In de tweede helft waren we heel goed, hebben we één kans weggegeven en zelf hadden we één van de twee heel grote kansen moeten maken", zag Van Bommel te weinig efficiëntie. Daardoor staat Antwerp na twee speeldagen op drie punten.

Het Antwerp van Van Bommel kan het vizier echter snel op een ander moment richten. Maandag wordt bekendgemaakt tegen wie de landskampioen zal gaan spelen in de play-off-ronde van de Champions League. Om 12u wordt er geloot in Nyon (Zwitserland).