Vrancken over Oyen (20) bij Genk: Ik hou van zijn profiel, gaat kansen krijgen

Vrancken over Oyen (20) bij Genk: "Ik hou van zijn profiel, gaat kansen krijgen"

05-08-2023 15:29
1

Wouter Vrancken, de hoofdtrainer van KRC Genk, vertelt over de speelkansen van jongeling Luca Oyen. De 20-jarige linksbuiten van Genk heeft aangegeven dat hij op zoek is naar meer speeltijd. Vrancken vertelt over de kansen die Oyen gaat krijgen.

Vrancken en Genk hebben het voetballend zeer druk in augustus. De ploeg speelt Europees veel matches in korte tijd naast de Jupiler Pro League, hierdoor roteert Vrancken met zijn kern om iedereen fit te houden.

Vrancken heeft in het roteren nog geen plek gevonden voor de talentvolle linksbuiten Oyen. Vrancken en Oyen voerden de afgelopen week ‘een goed gesprek’. “Ik ben blij dat Luca het initiatief genomen heeft om zo een gesprek aan te gaan. Hij is nog jong maar moet zich in een grote groep als deze laten gelden”, citeert Het Belang van Limburg Vrancken.

Vrancken meent dat Oyen genoeg talent bezit om zich te laten gelden in de ruime selectie van Genk. Vrancken deelt dat hij Oyen daar ook de kans toe gaat geven. “Zijn stempel proberen te drukken, hij heeft daar de kwaliteiten voor. Want ik hou van zijn profiel, hij zal zeker kansen krijgen”, besluit Vrancken.