'Barcelona laat Dest vertrekken, Catalanen hebben lage vraagprijs'

'Barcelona laat Dest vertrekken, Catalanen hebben lage vraagprijs'

04-08-2023 18:15
4

FC Barcelona is bereid om Sergiño Dest te verkopen, nu hij ook zijn laatste kans op het trainingskamp in de Verenigde Staten niet heeft gegrepen. Dat meldt The Athletic. Ook zou een verhuur bespreekbaar zijn.

Volgens het medium denkt Barcelona bij een eventuele verkoop van Dest aan een bedrag van ongeveer tien miljoen euro. Een opvallend bedrag, aangezien de verdediger in 2020 vertrok bij Ajax voor 21 miljoen euro. Dest kon trainer Xavi in drie optredens tijdens het trainingskamp in Amerika weer niet overtuigen. Barça speelde oefenduels met Arsenal, Real Madrid en AC Milan.

Het afgelopen seizoen kwam Dest op huurbasis uit voor AC Milan. Ook daar maakte hij geen indruk. De Amerikaans international kwam in Italië tot slechts veertien duels. Vorige maand vertelde de rechtsback nog dat hij graag bij Barcelona wil blijven, maar lijkt dus toch te gaan vertrekken. Dest speelde in de Verenigde Staten in het oefenduel met Arsenal één helft en begon in de wedstrijden tegen Real Madrid en AC Milan op de bank. Tegen De Koninklijke kwam de verdediger slechts negentien minuten in actie en in het duel met Milan speelde hij 26 minuten.