Geen jackpot meer: 'Anderlecht laat vraagprijs voor Amuzu gevoelig zakken'

Geen jackpot meer: 'Anderlecht laat vraagprijs voor Amuzu gevoelig zakken'

06-08-2023 18:42
38

RSC Anderlecht staat nog voor enkele drukke weken en dreigt nog afscheid te moeten nemen van verschillende pionnen. Ook Francis Amuzu kan de club verlaten, maar zal niet langer de jackpot gaan opleveren.

Eerder raakte al bekend dat Amuzu het vizier heeft gericht op een nieuwe stap en denkt aan een transfer. Onder andere Luton Town, Leeds United en OGC Nice hebben naar verluidt interesse. Die laatste club deed afgelopen zomer nog een bod van negen miljoen euro, dat toen werd geweigerd door Peter Verbeke. Die prijs zal Amuzu nu niet meer opleveren.

Volgens La Capitale heeft Anderlecht de vraagprijs voor Amuzu namelijk gevoelig laten zakken. Na zijn iets minder seizoen het voorbije jaar moet de flankaanvaller naar verluidt nog 'maar' vijf miljoen euro gaan kosten. Een pak minder dan de negen miljoen euro die paars-wit afgelopen zomer heeft geweigerd.

Voor de flankaanvaller kan er zo na acht jaar Anderlecht een einde komen aan zijn paars-wit verhaal. Hij kwam tot dusver 204 keer uit voor de club, waarin hij goed was voor twintig doelpunten en 28 assists.