OFFICIEEL: Genk heeft na vier invalbeurten al genoeg gezien van Carstensen

OFFICIEEL: Genk heeft na vier invalbeurten al genoeg gezien van Carstensen

04-08-2023 11:12
15

De wegen van KRC Genk en Rasmus Carstensen scheiden. De Deense rechtsachter wordt verhuurd aan 1FC. Köln. Aangezien er ook een aankoopoptie in de overeenkomst is opgenomen, lijkt zijn verhaal in de mijnstad helemaal geschreven.

Het geflirt tussen beide partijen was al even aan de gang en nu heeft Genk een officiële bevestiging verstuurd. Carstensen vertrekt voor één jaartje op huurbasis naar Keulen. Daarna heeft de club de mogelijkheid om de Deen definitief in huis te halen. Die Geissbocke eindigden vorig seizoen als elfde in de Bundesliga.

Carstensen is er zo niet in geslaagd om zich door te zetten bij Genk. Vorige zomer streek de Deen pas neer in Limburg, nadat hij eerder het mooie weer had gemaakt bij Silkeborg en de Deense U21. Carstensen moest rijpen in de schaduw van Daniel Muñoz en kreeg vier invalbeurten bij de hoofdmacht. Voor het overige werkte hij zijn wedstrijden af voor Jong Genk.

Toch kon Carstensen onvoldoende overtuigen. Daarom heeft Genk besloten om nu al afscheid van hem te nemen. Naast Muñoz beschikt de vicekampioen nu met Angelo Preciado nog over één andere rechtsachter.