De acties die Tissoudali  met Cuypers opzette, zullen hem deugd doen

"De acties die Tissoudali met Cuypers opzette, zullen hem deugd doen"

04-08-2023 10:08
3

Voor de afreis naar Slowakije had Hein Vanhaezebrouck nog een werkpunt voor Tarik Tissoudali. Die zou zijn acties te veel forceren uit profileringsdrang na zijn maandenlange inactiviteit. Na de 2-5-winst bij MSK Zilina, met Tissoudali in een glansrol, luidt de analyse van de Gentse trainer al veel positiever.

Vanhaezebrouck pikte na afloop van de partij maar wat graag in op het onderwerp. "Tarik miste enkele kansen, maar was wel heel actief en belangrijk voor de ploeg en dat is wat ik van hem verlang", noteerde Het Nieuwsblad uit zijn mond. Het hoogtepunt viel in minuut 69, toen Tissoudali naar binnen kwam vanop de linkerflank en fraai in de rechterbovenhoek binnenschoot. Doelpunten volgen vanzelf als je goed in de wedstrijd zit, orakelde Vanhaezebrouck.

Daarnaast viel Tissoudali ook in het samenspel goed mee. "Ook de acties die hij met Hugo Cuypers opzette, zullen hem deugd hebben gedaan. Dat is hoopvol voor ons naar de toekomst", aldus Vanhaezebrouck. De Gent-coach zal de beste versie van Tissoudali kunnen gebruiken, aangezien het onrealistisch lijkt dat sensatie Gift Emmanuel Orban vanaf 1 september nog in de Ghelamco Arena voetbalt. "Met een Tissoudali in vorm zouden we over een extra belangrijk speler kunnen beschikken."