OFFICIEEL: Jaar na overstap uit PSV tekent doelman Kiaba profcontract in Genk

OFFICIEEL: Jaar na overstap uit PSV tekent doelman Kiaba profcontract in Genk

04-08-2023 09:17

KRC Genk heeft een uitmuntende reputatie op het vlak van keepersopleiding en misschien wordt Lucca Kiaba wel de volgende in het rijtje. Onze landgenoot is pas vijftien jaar jong, maar mocht wel al zijn eerste profcontract ondertekenen.

Op haar website kondigt Genk het nieuws aan. De piepjonge Kiaba is een vaste waarde bij de nationale U15 en speelt sinds vorige zomer voor de Limburgers. Voordien leerde hij de kneepjes van het keepersvak bij PSV Eindhoven. In dat jaartje bij Genk heeft de tiener duidelijk indruk gemaakt, want de clubleiding beloont hem prompt met een eerste overeenkomst.

Kiaba is nu voor de komende drie jaar verbonden aan de vicekampioen. Daar zal hij zoetjesaan moeten werken aan zijn doorstroming bij het eerste elftal. Voor zelfgekweekte doelmannen is er in Genk altijd een plaatsje. In de huidige A-kern zitten bijvoorbeeld drie sluitposten die uit de eigen jeugdrangen zijn doorgestroomd: Maarten Vandevoordt, Tobe Leysen en Mike Penders. Nieuwkomer Hendrik van Crombrugge is de vreemde eend in de bijt.