Deila kan ook streng zijn: We staan weer met de voeten op de grond

Deila kan ook streng zijn: "We staan weer met de voeten op de grond"

04-08-2023 09:01
37

Club Brugge had de kwalificatie voor de voorlaatste voorronde van de Conference League eigenlijk al op zak, nadat het thuis met 3-0 had gewonnen van AGF. Toch liep het op verplaatsing tegen een halve kater aan. Na een schabouwelijke vertoning verloren de West-Vlamingen met 1-0. Voor het eerst liet ook Ronny Deila zich kritisch uit over het geleverde spel.

De voorbije weken (voorbereiding incluis) liep het al niet altijd van een leien dakje bij Club Brugge, maar steevast focuste Deila na afloop op het positieve. In Denemarken toonde de nieuwe trainer dat hij ook een andere kant heeft. "Ontgoocheld", zo omschreef hij zijn gevoel bij Sporza. "Het ontbrak ons vooral aan power en tempo, maar ik heb geen gebrek aan focus gezien."

Volgens Deila deden zijn manschappen dus hun uiterste best om er iets van te maken. Hoe valt dan te verklaren dat Club in de heenwedstrijd twee maatjes te groot was, maar in Aarhus plots niet meer? "We staan weer met de voeten op de grond", reageert Deila. De Noor hoopt zondagavond een kentering te zien, wanneer Club op bezoek trekt bij KVC Westerlo. "Uiteraard moeten we ook oplossingen zoeken voor wat minder liep."

Toch viel Deila zijn mannen niet volledig af. "AGF Aarhus is geen slecht team en was misschien wel de zwaarst mogelijke loting. Bijgevolg mogen we zulke matchen niet als vanzelfsprekend nemen", besloot hij zijn betoog. In de volgende ronde van de Conference League krijgt Blauw-Zwart een IJslandse tegenstander voorgeschoteld, KA Akureyri.