KAA Gent heeft weer geen moeite met Zilina en legt monsterscore vast

03-08-2023 21:50 Laatste update: 21:57
11

KAA Gent won de heenmatch van de Conference League-wedstrijd tegen Zilina met 5-1. In de terugwedstrijd werd het maar liefst 2-5 voor de Buffalo's.

Ook in de terugmatch was KAA Gent baas. Zilina had duidelijk meer initiatief, maar de kansen waar voor de Buffalo’s. Na een halfuur was het Andrew Hjulsager die op aangeven van Tarik Tissoudali de 1-0 kon maken. Even later maakte Zilina bijna gelijk, maar Duris krulde naast. De ruststand bleef bij 1-0.

Ook na rust leek KAA Gent op haar elan verder gaan. Hjulsager had een goede kans met een afstandsknal, maar doelman Belko kon redden. Na een uur spelen was het dan toch raak. Hugo Cuypers kon afwerken op assist van Alessio Castro-Montes.

Zes minuten later deed Zilina nog iets terug via Adrian Kapralik, maar Tarik Tissoudali maakte een paar minuten daarna de 1-3. De Marokkaan krulde de bal heerlijk in de kruising. En het ging plots snel want twee minuten later was het Pieter Gerkens die voor de 1-4 zorgde.

De volgende ronde was al even op zak voor KAA Gent, maar de doelpunten bleven komen. Deze keer was Zilina die tot 2-4 kon milderen via Kristzian Bari. Het slotakkoord was uiteindelijk nog voor KAA Gent. Cuypers legde met zijn tweede van de avond de 2-5 eindstand vast.