De Mos is niet mals voor Anderlecht-pion Debast: 'Hij is een alibiverdediger'

De Mos is niet mals voor Anderlecht-pion Debast: 'Hij is een alibiverdediger'

03-08-2023 16:30
61

Zeno Debast kan deze zomer toch nog vertrekken bij RSC Anderlecht. De verdediger wordt gelinkt aan onder andere PSV, maar volgens Aad de Mos zou dat geen al te beste aanwinst zijn.

Debast kreeg de voorbije jaren flink wat lof van heel wat analisten, maar daar hoort De Mos niet bij. De Nederlander is niet helemaal overtuigd van de Anderlecht-verdediger en maakte dat nog eens duidelijk op X. 'Hij is honderd procent een albiverdediger. Kijk maar eens naar de beelden van afgelopen vrijdag (tegen Union, red.)', schreef hij.

Kritische taal van De Mos, die in het verleden ook al kritisch was over de verdediger. "Ik denk niet dat Debast een grote carrière tegemoet gaat", gaf hij recent nog aan bij Radio Radzinski. "Verdedigend komt hij veel tekort, want eer hij gedraaid is, is er een dag voorbij. Ik heb betere verdedigers gezien dan hem, hoor", klonk het in april.

Of het ook tot een transfer van Debast naar PSV komt, is nog maar de vraag. De verdediger moet Anderlecht minstens vijftien miljoen euro opleveren, wat mogelijk toch iets te gortig is voor de Eindhovenaren.