Ueda maakt veel los, Feyenoord website uit de lucht na presentatievideo

Ueda maakt veel los, Feyenoord website uit de lucht na presentatievideo

03-08-2023 14:17
3

Ayase Ueda maakte de overstap van Cercle Brugge naar Feyenoord. De overstap maakt veel los in Nederland. Zo gaat de aankondigingsvideo van de Rotterdammers door het dak, terwijl ook de website van de Nederlandse landskampioen even overbelast was.

In de video waarmee Feyenoord de transfer aankondigt, komt cultheld Shinji Ono aan het woord. De Japanner, die met Feyenoord beslag legde op de UEFA Cup in 2002, praat zijn landgenoot bij over de club. De video doet het erg goed op social media, ook in Japan: zo is hij op Twitter in een uur tijd maar liefst meer dan een half miljoen keer bekeken. Ter vergelijking: de Feyenoord-video over de transfer van Calvin Stengs staat nu op 170.000 weergaven.

Door de transfer van Ueda, die met rugnummer 9 gaat spelen in De Kuip, had de website van Feyenoord het ook zwaar. Hij was zelfs even uit de lucht en onbereikbaar wegens overbelasting. Zowel voor Cercle Brugge als voor Feyenoord is de komst van Ueda een recordtransfer: de transfersom kan oplopen tot tien miljoen euro, waardoor Ueda de duurste verkochte speler van Cercle Brugge is en de duurste aankoop van Feyenoord.