Vanhaezebrouck over Zilina - Gent: “Dat zal invloed hebben op ons spel”

Vanhaezebrouck over Zilina - Gent: “Dat zal invloed hebben op ons spel”

03-08-2023 13:40
6

Hein Vanhaezebrouck, de hoofdtrainer van KAA Gent, blikt vooruit op de match tegen MSK Zilina. Gent wist de heenmatch thuis met maar liefst 5-1 te winnen. De derde voorronde van de Conference League lijkt zo goed als binnen, toch weet Vanhaezebrouck dat alles kan gebeuren in het voetbal. Zilina en Gent trappen donderdagavond om 20:00 af.

Vanhaezebrouck wordt gevraagd of Gent zich opnieuw ingelezen heeft in de tegenstander, ook al heeft het een zeer riante uitgangspositie. “Nee we hebben niet specifiek de ploeg nog gevolgd, we hebben ze goed gescout voor de heenmatch, dus we hebben hier niet meer extra aandacht aan besteed”, vertelt Vanhaezebrouck via de officiële kanalen van Gent.

Vanhaezebrouck reageert op de vraag of het nu onmogelijk is dat Gent er nog uit vliegt tegen Zilina. “Het kan wel, maar het mag niet. Alles kan hé, in voetbal kan alles, wij hopen uiteraard dat dat niet gebeurt”, vertelt de hoofdtrainer van Gent.

Vanhaezebrouck haalt ook het speelveld van Zilina naar boven. “We staan hier op kunstgras dat is niet onmiddellijk het beste kunstgras moet ik zeggen, dat zal zijn invloed hebben op het spel. Zij zijn dat absoluut gewoon, voor ons is dat een eenmalig feit bij STVV een ene keer per jaar. Dat wordt toch weer aanpassen voor sommigen van ons, vooral in het begin van de match zou dit kunnen opvallen”, meent Vanhaezebrouck.

De volgende Jupiler Pro Leaguematch van Gent is tegen KV Mechelen. Mechelen kwam prima voor de dag tegen Club Brugge en Vanhaezebrouck wordt gevraagd of hij daar nu ook al mee bezig is. “Ik ben altijd bezig met van alles en nog wat, daar zal Mechelen ook wel ergens tussen zitten”, deelt Vanhaezebrouck.

Een laatste vraag krijgt Vanhaezebrouck over Davy Roef, de doelman is er niet bij tegen Zilina. “Er is gewoon iets privé wat geregeld moet worden. Dat alleen morgen kon. De omstandigheden lieten dat ook toe nu, daar moeten we ook begrip voor tonen nu. Davy is ook gewoon aan het trainen vandaag en morgen in Gent. Hij moest voor zijn familie beschikbaar zijn”, besluit Vanhaezebrouck.