Kalendermaker grijpt in: Genk krijgt extra rustdag na Olympiakos, Cercle berust

Kalendermaker grijpt in: Genk krijgt extra rustdag na Olympiakos, Cercle berust

03-08-2023 12:14
17

KRC Genk zal wel even moeten bekomen van de dreun tegen Servette Genève, maar eigenlijk is daar de tijd niet voor. Volgende donderdag wacht Olympiakos al in de voorrondes van de Europa League. De kalendermaker steekt de Limburgers nu een hart onder de riem door het daaropvolgende competitieduel met Cercle Brugge te verplaatsen.

Oorspronkelijk stond die partij gepland op zaterdag 12 augustus, maar beide ploegen zullen elkaar pas een dag later in de ogen kijken, om 16u om precies te zijn. In eerste instantie ging de kalendermaker ervan uit dat Genk zich zou plaatsen voor de volgende voorronde in de Champions League. In dat toernooi vallen de wedstrijden altijd op dinsdag- of woensdagavond. Dat zou de vicekampioen voldoende rust gegeven hebben om zaterdag aan te treden.

Genk liet zich echter verrassen door een tienkoppig Servette (2-2 en uitgeschakeld na strafschoppen), waardoor het Europese pad verder loopt via de Europa League. Die voorrondeduels vinden daarentegen altijd op donderdagen plaats. Aangezien er in de oorspronkelijke planning minder dan 48 recuperatietijd zou overgebleven zijn, is de kalender nu gewijzigd.

Cercle meldt het nieuws via haar Twitter-kanaal. Hoewel het aangeeft dat het geen leuke melding is voor de eigen aanhang, begrijpt De Vereniging de beslissing van de kalendermaker.