Gent zit in luxepositie met Orban: Willen hem een warme omgeving bieden

Gent zit in luxepositie met Orban: "Willen hem een warme omgeving bieden"

03-08-2023 10:15
4

KAA Gent is woensdag vanop Oostende vertrokken richting Slowakije, waar het de terugwedstrijd tegen MSK Zilina betwist in de voorrondes van de Conference League. Na de 5-1 uit de Ghelamco Arena voelt dat aan als een verplicht nummertje. Ook aan boord van het vliegtuig: Gift Emmanuel Orban. De Gentse clubleiding bevindt zich eigenlijk in een luxepositie.

De jacht op Orban barst steeds nadrukkelijker los. Nadat Lille OSC en RC Lens al meerdere malen in verband werden gebracht met de Gentse prijsschutter, sprong recent ook Tottenham Hotspur op de kar. De Londenaren verliezen naar alle waarschijnlijkheid boegbeeld Harry Kane en hebben daarom verse stootkracht nodig. Orban past in dat plaatje.

Aangezien geen van de geïnteresseerden al verdere stappen ondernomen heeft, voetbalt Orban voorlopig echter nog steeds voor De Buffalo's. Ivan De Witte en co staan niet weigerachtig tegenover een verkoop, als het maar de jackpot wordt. Zoniet, dan blijft Orban toch gewoon in Gent? Met wat liefde moet dat lukken, getuige de intense knuffel die Hein Vanhaezebrouck hem gaf na de 3-2-winst tegen KV Kortrijk op de openingsspeeldag.

Dat gebaar was De Witte ook niet ontgaan. Hij kon dat "enorm smaken", vertelt hij aan Het Nieuwsblad. "Vanuit de club willen we hem goed omringen en een warme omgeving bieden. De geste van Hein kwam er spontaan, maar ik vond het goed en het gaf me ook het signaal dat hij dit goed begrepen heeft: zo'n jongen heeft ook een human touch nodig." Dat past evenwel niet in een charme-offensief om Orban alsnog aan boord te houden, benadrukt De Witte. Als er een lucratief aanbod op tafel komt, is Gent bereid te onderhandelen.