'Stoelendans bij Ajax, vertrek van Klaassen en Berghuis niet meer uitgesloten'

'Stoelendans bij Ajax, vertrek van Klaassen en Berghuis niet meer uitgesloten'

02-08-2023 07:59
4

Voor Ajax is een mogelijk vertrek van steunpilaren Davy Klaassen en Steven Berghuis niet meer uitgesloten. Dat meldt Voetbal International. Technisch directeur Sven Mislintat lijkt begonnen aan een renovatie en na het vertrek van Dusan Tadic zou ook een transfer van de andere twee routiniers een optie kunnen zijn.

Volgens VI is het geen uitgemaakte zaak meer dat Klaassen en Berghuis bij Ajax blijven. De komende dagen verwachten de Amsterdammers de transfers van Carlos Borges (Manchester City), Diant Ramaj (Eintracht Frankfurt) en Josip Sutalo (Dinamo Zagreb) af te ronden. Mede door die aankopen lijkt het erop dat bepaalde spelers ruimte moeten maken in de selectie.

Wat betreft echte interesse lijkt het nog rustig te zijn rond Berghuis en Klaassen. Laatstgenoemde werd in de Turkse media wel gelinkt aan een overstap naar Besiktas. Klaassen zou zelfs al bezig zijn met een contractontbinding bij Ajax, maar daar is verder nog niks concreets over bekend.

Rond Berghuis is het vooralsnog stil. De Oranje-international sprak zich onlangs wel in niet mis te verstane woorden uit over de huidige staat van Ajax. "Op dit moment is het wel zorgelijk, daar kunnen we niet omheen", zei hij tegen AT5. "Ajax blijft Ajax, er wordt van ons verwacht dat we van elk team gaan winnen. Maar op dit moment betwijfel ik of we aan die verwachting kunnen voldoen."