Spelersmakelaar over SA: Genk, Club Brugge of RSCA, niet dezelfde bedragen

Spelersmakelaar over SA: "Genk, Club Brugge of RSCA, niet dezelfde bedragen"

02-08-2023 07:40
2

Dinsdag werden de transfers van Sadio Mané van Bayern München en Fabinho van Liverpool richting Saudi-Arabië, officieel bekendgemaakt. De lijst met grote Europese namen die de overstap maken naar Saudi-Arabië blijft groeien. Spelersmakelaar Stijn Francis reageert op de impact van Saudi-Arabië op de wereldwijde voetbalwereld.

Volgens Francis heeft de voetbalwereld Saudi-Arabië een beetje onderschat. "Drie maanden geleden keek ik nog anders naar de transfers naar Saudi-Arabië, maar ondertussen zijn er zoveel spelers vertrokken en zijn de bedragen zo hoog, dat je de impact niet kan onderschatten", citeert Sporza Francis.

Francis geeft aan dat de transferbedragen zullen stijgen doordat er meer geld in het Europese voetbal komt. "In het Europese voetbal komt er plots enorm veel geld binnen, waardoor ik verwacht dat de Europese markt actiever zal worden”, deelt Francis.

Francis is eerlijk wanneer het gaat over het profijt dat de voetbalwereld heeft van de Saudische invloed. "En het is erg om te zeggen, maar iedereen in de voetbalwereld profiteert daarvan", vertelt de spelersmakelaar.

Toch geeft Francis aan dat de oliedollars niet op iedereen liggen te wachten, de makelaar meent dat het vooral gaat over Internationale topspelers. "Topspelers van bijvoorbeeld Genk, Club Brugge of Anderlecht kunnen niet dezelfde bedragen opstrijken", besluit Francis.

Club Brugge spreekt de laatste uiting van Francis enigszins tegen, Blauw-Zwart heeft onlangs de transfer van Jack Hendry naar Saudi-Arabië afgerond. Hendry vertrok naar de club Al-Ettifaq voor 6,9 miljoen euro.