OFFICIEEL: Bayern München laat Mané (31) naar Saoedi-Arabië gaan

1 augustus om 21:27
Laatste update: 1 augustus om 21:28

Sadio Mané is vertrokken bij Bayern München. Via de officiële kanalen maken de Duitsers melding van de transfer van de Senegalees. Mané tekent een contract bij Al Nassr in Saudi-Arabië.

Mané was al langere tijd bezig met zijn transfer naar Saudi-Arabië, maar die is nu officieel. Bij Al Nassr komt hij terecht in een elftal met veel aanwinsten. De club haalde eerder al Cristiano Ronaldo, maar deze zomer kwamen ook Seko Fofana, Marcelo Brozovic en Alex Telles naar Saudi-Arabië. Al Nassr staat op dit moment tweede achter koploper Al Ittihad in de Saudi Pro League.

Bayern-directeur Jan-Christian Dreesen wenst Mané veel succes bij Al Nassr. "We willen Mané heel erg bedanken voor afgelopen jaar. Een makkelijk jaar was het niet voor hem. Door zijn blessure vlak voor het WK kon hij niet zoveel bijdragen aan Bayern München als hijzelf, maar ook wij hadden gehoopt. Daarom hebben we in gezamenlijk overleg besloten dat een nieuwe start bij een andere club het best voor hem was."

Mané kwam uiteindelijk in 38 wedstrijden binnen de lijnen voor Bayern München. In totaal scoorde hij twaalf keer. Vorig jaar zomer werd hij voor 32 miljoen euro overgenomen van Liverpool. Al Nassr maakt uiteindelijk dertig miljoen euro over naar München.