'Barça zoekt vervanger Dembélé: Xavi zegt duidelijk nee tegen kandidaat'

'Barça zoekt vervanger Dembélé: Xavi zegt duidelijk nee tegen kandidaat'

01-08-2023 17:28
1

FC Barcelona zal spoedig afscheid moeten nemen van Ousmane Dembélé en de club is daarom al op zoek naar een opvolger. De Fransman vertrekt naar alle waarschijnlijkheid naar Paris Saint-Germain. Als opvolger heeft trainer Xavi in ieder geval Joao Félix niet op zijn lijstje.

Volgens de Spaanse kranten SPORT en MARCA gaf Xavi eerder al aan erg teleurgesteld te zijn in Dembélé. De Spaanse coach had de Fransman tot één van zijn belangrijkste pilaren voor komend seizoen gebombardeerd, maar hij kiest toch voor PSG. Vervelend detail aan het verhaal, is het feit dat Xavi Dembélé juist altijd heeft verdedigd. In de jaren dat hij minder presteerde bleef de Spaanse trainer geloof in hem houden.

Toch moeten de Catalanen nu op zoek naar een opvolger en daarbij werd de naam van Félix genoemd. Daar kan volgens Xavi in ieder geval direct een streep doorheen. De Portugees zou niet in het plaatje passen dat de trainer van Barça in zijn hoofd heeft. Datzelfde geldt voor Yannick Carrasco, ook van Atlético Madrid. Als het aan de Catalanen ligt dan wordt Bernardo Silva de nieuwe aanwinst. Op de aanvaller van Manchester City heeft de club al een tijd een oogje.